Asistent universitar doctor

Florin Florea

Curiculum vitae

Nume
Florin Florea

Data și locul nașterii
29 noiembrie 1963, Timisoara

Cetățenie
română

Stare civilă    
căsătorit

Titlu științific    
Asistent universitar doctor

Limbi străine cunoscute    
engleză, franceză, germană

Contact    
Pe site personal:
http://www.florin.reel.ro/contact.html
sau pe blog
http://florinf.wordpress.com

Studii

1986 – 1992 
Institutia: Academia de Arte Vizuale "Ioan Andreescu" Cluj-Napoca
Specializarea: design
1974 – 1982
Institutia: Liceul de Arte Plastice „Ion Vidu" Timisoara

Experiență profesională

1993 – …
Institutia: Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca
Functia: cadru didactic titular sectia design
2007 – …
Institutia: ArTeQ Print
Functia: asociat
2002 - …
Institutia: ReeL
Functia: art director
2001 – 2002
Institutia: Scheiber Design, Kufstein, Austria
Functia: graphic designer 
1996 – 1997 
Institutia: Editura Computer Press Agora, Tg. Mures
Functia: colaborator pentru revista de informatica si computere BYTE Romania, pentru ilustratii editoriale
1990 – …: freelancer

Activitate expozițională

De-a lungul timpului (1992-2008) am realizat pentru diverse firme si agentii de publicitate sau tipografii un numar mare de lucrari de graphic design, diverse ca formate, materiale, numar de culori folosite sau conceptie. Printre acestea se numara:
01. Identitate vizuala, de firma sau de brand (pentru produse sau servicii), uneori finalizate cu manual de identitate si set de corespondenta, materiale promotionale specifice domeniilor de activitate ale firmelor client - Smart Miles (TAROM), ReeL, Novoinst, Eurotrend, Koggala Beach Hotels, Tisara Inc., Arcada Grup, etc. 
02. Caricatura si desen editorial, in tehnici traditionale si scanate, prelucrate ulterior pe computer (mai ales in culoare) sau generate integral pe computer, desen vectorial (computer graphics) bidimensionale sau chiar tridimensionale. Acestea au fost folosite in pliante, reviste, brosuri, sau pe mape de prezentare si alte materiale, in carti de colorat pentru copii, oferite de firmele farmaceutice din tara sau strainatate. 
03. Prelucrare de imagine (fotografie) folosita in pliante, cataloage sau coperti de carte, in colaborarile mele cu diverse firme, agentii si edituri clujene. 
04. Paginarea (Page Layout-ul) lucrarilor de tot felul, precum: rapoarte anuale de banca, reviste aranjate in pagina integral, cataloage de produse, pliante si brosuri, flyere sau afise, caiete de sala (pentru spectacole) sau banner si mesh-uri, mape cu foi volante - rapoarte anuale BRD, newslettere pentru Smart Miles TAROM, reviste interne Terapia sau Pharmafarm, revista Alo si Alo+, cataloage de produse Klausen, Eurostar, Deilani, coperti de carte pentru editurile Aqua Forte, Dacia, Triade, pliante pentru Tipoholding, etc. 
05. Design web, uneori finalizate doar prin grafica si layout, alteori inclusiv prin implementarea in cod a site-ului - www.klausen.rowww.fitzzyparty.ro (grafica), www.argusoptik.rowww.novoinst.ro,www.centurym.com (grafica), www.koggalabeach.com (grafica), www.parliamoinglese.com (grafica),www.operacluj.ro (grafica + actualizari).
06. CD Multimedia/interactiv 
07. Alte lucrari pe care le-am facut cu diverse ocazii: etichete, grafica de carduri, legitimatii, ecusoane, formulare, imprimeuri pentru tricouri, personalizari de pixuri, agende, calendare, diplome, meniuri, firme luminoase, felicitari, carti postale, etc.

Lucrări elaborate și/sau publicate

Participări simpozioane, conferințe si workshop-uri

1999 - prima conferinta DTP, Odorheiul Secuiesc, prelegere cu imagini, despre litera si diacriticele limbii romane in fonturi.  

Premii, distincții
Experiența acumulată în programe naționale/internaționale
Membru al asociațiilor profesionale