Noutăți
02.08.2022
Anunț important Secretariat UAD Cluj-Napoca

În perioada 2 - 28 august 2022, Secretariatul UAD Cluj-Napoca este închis.

Programul cu publicul se va relua din data de 29 august 2022, de luni până joi între orele 12.00-14.00.

28.07.2022
Școala de Vară „Sinapse artistice. Experiment și inovare în teatru și cinematografie”

1. Descriere

Centrul de Învățare UNATC organizează Școala de Vară 

„Sinapse artistice. Experiment și inovare în teatru și cinematografie” pe durata unei săptămâni, unde studenți de la UNATC, împreună cu studenți ai universităților membre ale Consorțiului Universitar Arte vor lucra într-un laborator de creație interdisciplinar ce îmbină artele spectacolului, cinematografia, artele vizuale și muzica.

Participanții vor lucra în echipe mixte pentru a realiza minicreații artistice (performance, instalație etc.) pornind de la texte contemporane sau pe modelul devised theatre în 4 Spații Independente din București. La finalul Școlii de Vară vor avea loc sesiuni de prezentare publică a proiectelor realizate de fiecare echipă.

În cadrul Școlii de Vară vor fi organizate și o serie de evenimente conexe (conferințe, prelegeri, prezentări de proiecte etc.) susținute de artiști, manageri sau experți culturali cu proiecte în zona culturii independente din România.

     2. Tema

 • Tema primei ediții stă sub raportul „Identitate - Alteritate”, urmărind o definire a celor doi termeni prin prisma lumii contemporane, a evenimentelor ce au loc și a evocării întrebărilor cu privire la sine.

     3. Perioada de desfășurare

 • 29 august - 4 septembrie

     4. Loc de desfășurare

 • Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (Matei Voievod 75-77, sector 2, București) și în cele 4 Spații Independente din București

     5. Cine se poate înscrie?

     Orice student/studentă din cadrul uneia dintre universitățile membre ale Consorțiului Universitar Arte:

 • Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București
 • Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași
 • Universitatea Națională de Muzică București
 • Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca
 • Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca
 • Universitatea de Arte din Târgu Mureș
 • Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău

     6. Ce asigurăm?

 • Transportul studenților din afara Bucureștiului
 • Cazare pentru studenții din afara Bucureștiului
 • Masă

     7. Cum te înscrii?

Activitatea are loc în cadrul proiectului „Centrul de învățare 3C - Conexiune, Comunicare, Creativitate” (CNFIS-FDI-2022-0700), finanțat de M.E., prin FDI 2022.

25.07.2022
Confirmări locuri admitere licență

Atenție!

Confirmarea locurilor obținute în urma concursului de admitere la licență se realizează în perioada 25 - 29 iulie conform programărilor între orele 09.00 - 14.00.

19.07.2022
Beneficiari tabere

Anunț.

08.07.2022
Măriti de note / situații speciale

AnunțData limită de depunere a cererilor este 25 iulie 2022.

06.07.2022
Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca 2022

După o perioadă de peste doi ani și jumătate, timp în care scena artistică studențească a fost văduvită de întâlnirea cu marele public, evenimentele expoziționale fiind organizate în mediul virtual sau cu o prezență fizică redusă, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, iese din „online” sau din perimetrul atelierelor și revine în atenția iubitorilor de artă, amatori sau specialiști, printr-o manifestare într-un spațiu fizic care are capacitatea de a pune în valoare ineditul și originalitatea celui mai mare eveniment de acest gen din țară. Ne face o deosebită plăcere să vă invităm, fizic, la Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, ediția a XXII-a, care se va desfășura în perioada 9-17 iulie 2022, lucrările fiind expuse în spațiul generos de la parterul Centrului CREIC din cadrul Cluj Innovation Park. Vernisajul va avea loc vineri, 8 iulie 2022, cu începere de la ora 19.00.

Evenimentul marchează un moment de sărbătoare, cel al finalizării studiilor unei noi generații de absolvenți ai UAD Cluj-Napoca și este organizat de UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA și ASOCIAŢIA UNIVERSITART a UAD Cluj-Napoca cu sprijinul PRIMĂRIEI și a CONSILIULUI LOCAL CLUJ-NAPOCA. Astfel, lucrările a peste 350 de absolvenți de licență și de master vor fi accesibile publicului în Centrul CREIC din Cluj-Napoca.

Evenimentul le oferă absolvenților celor două facultăți ale UAD Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Plastice și Facultatea de Arte Decorative și Design, programele de studii licență și master, șansa de a se reprezenta și de a fi vizibili în cadrul celei mai importante manifestări artistice universitare. Concepută ca o rampă de lansare, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca este, de 22 de ani, un spațiu de întâlnire al tinerilor artiști atât cu publicul, cât și cu specialiștii din domeniu, inițiindu-se astfel și procesul de inserție pe piața muncii.

Expoziția din acest an de la Centrul CREIC va putea fi vizitată în perioada 9-17 iulie 2022 potrivit următorului program: de luni până vineri între orele 9.00-21.00, iar la sfârșit de săptămână între orele 12.00-20.00. Pentru a asigura o și mai bună vizibilitate și acces al publicului la Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, evenimentul beneficiază și de o serie de curse speciale CTP, potrivit unui program pe care îl anexăm prezentului comunicat de presă.

Vă așteptăm cu drag să vă bucurați alături de noi de frumusețea actului artistic, de prospețimea și autenticitatea creației tinerei generații de artiști ai UAD Cluj-Napoca, prin intermediul acestei manifestări tradiționale, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca.

Program curse speciale CTP pentru vizitatori Expoziția Absolvenților

 

05.07.2022
Înscrieri tabere studențești munte / mare (termen 10 iulie)

TABERE STUDENŢEŞTI VARA 2022


Cererile pentru acordarea locurilor în tabere studentești vara 2022 se vor transmite la secretariatele facultăților (Facultatea de Arte Plastice, Facultatea de Arte Decorative și Design) în perioada 5  – 10 iulie 2022. 

Cererile semnate pot fi transmise prin una din cele 3 variante: 

- depuse direct la secretariat, Piața Unirii nr. 31

- transmise prin fax la nr. 0264-592890

- scanate și transmise prin email la adresele: fap-secretariat@uad.ro, fadd@uad.ro.

Cererile tip (anexa 4) se găsesc la secretariatele facultăților sau pe site-ul universității.

Cerere de înscriere (anexa 4)

Metodologie tabere

Număr locuri

07.06.2022
Ridicare diplome absolvenți 2021, licență și master

ANUNŢ

 Absolvenţii Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, promoţia 2021, pot să ridice de la secretariat (Piața Unirii, nr. 31) diplomele de licență/master. Programul cu publicul este  luni-joi, orele 12:00-14:00.

Absolvenții, nivel master, care nu au depus la secretariat lucrarea de disertație sunt rugați să o prezinte la secretariat în momentul solicitării actelor de studii.

 Absolvenții, nivel licență, care nu au depus la secretariat lucrarea de licență  sunt rugați să o prezinte la secretariat în momentul solicitării actelor de studii. Pentru eliberarea diplomei de licență trebuie aduse și 2 poze, tip buletin, ¾, pe hârtie fotografică.

                                                                                                                     Biroul acte de studii

28.03.2022
Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca se alătură campaniei „Anuarul universităților de top din România”, inițiată de eJobs și JobRadar24

„Anuarul universităților de top din România” este o campanie marca eJobs și JobRadar24 ce are ca scop conectarea tinerilor cu mediul academic.

Deoarece considerăm că acesta este un scop comun, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca a decis să se alăture campaniei și să facă parte din anuarul universităților de top din țară. În cadrul acestuia, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca își va prezenta oferta de studii și cele mai importante realizări.

Considerăm că este nevoie de o singură platformă, avizată și de încredere, de unde viitorii studenți să se documenteze cu privire la oferta de Universități din țară, iar anuarul realizat de către eJobs și JobRadar24 este unul obiectiv, ce reprezintă cu exactitate acest loc.

Suntem de părere că viața de dinainte de angajare stă la baza carierei profesionale și ne dorim să oferim tinerilor care ne aleg o pregătire academică ce se poate alinia cu ușurință aptitudinilor cerute, mai departe, în piața muncii.

02.03.2022
Contestații note semestrul I

Pentru ca facultățile să poată acorda bursele pentru semestrul al 2-lea, studenţii sunt rugaţi să îşi verifice pagina personală. 

În cazul existenţei unor neconcordanţe privind notele obținute în semestrul 1, vă rugăm să vă adresaţi secretariatului facultăţii prin e-mail, până luni, 07.03.2022, ora 12. Sesizările făcute după această dată nu vor fi luate în considerare la calculul mediei finale.

DECANATUL

 

 Facultatea de Arte Plastice: fap-secretariat@uad.ro (studii nivel licență)

Facultatea de Arte Decorative și Design: fadd@uad.ro (studii nivel licență  și studii nivel master FAP+FADD)

1