Începutul semestrului II - desfășurare în sistem mixt
În urma ședinței Consiliului de Administrație UAD cu directorii de departament din data de 12.02.2021,
Având în vedere Ordinul comun 93/3235/2021 al MS și MEC și ținând cont de situația epidemiologică actuală de la nivelul municipiului Cluj-Napoca, precum și de dreptul la educație și sănătate al studenților și cadrelor didactice UAD, Consiliul de Administrație al UAD (CA) și Grupul operativ pentru prevenirea infectării cu SAR-COV-2 (GO), în urma consultărilor cu directorii de departament din cadrul UAD, propun:
(1) Se menține Scenariul 2 (participare în sistem mixt – prezență fizică și online) ca modalitate de desfășurare a procesului didactic în semestrul II, an universitar 2020-2021.
-La nivel de programe de studii artistice – licență și masterat – se menține prevederea conform căreia disciplinele de atelier se desfășoară preponderent cu prezență fizică, în intervalul 8.00 – 14.00, în timp ce disciplinele teoretice și DSPP se desfășoară în format online (cu excepția practicii pedagogice), în intervalul 15.00 – 19.00.
-La nivelul programelor de studii ITA și PCC se menține prevederea conform căreia cursurile se vor desfășura în format online, iar seminariile în format fizic.
(2) Activitățile didactice în format fizic vor debuta pe data de 22.02.2021, în funcție de capacitățile și orarele propuse de către departamente. Începând cu data de 16.02.2021 se demarează activitatea de relocare în cămine (conform programărilor realizate de către Direcția General Administrativă).
(3) Personalul didactic aflat în grupa de risc, (respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară), sau care se găsesc în situaţia de a locui cu persoane vulnerabile ori care au motive întemeiate pentru care preferă desfăşurarea cursurilor şi seminariilor online, va înştiinţa în scris, până la data de 19.02.2021, directorul de departament. În raport cu astfel de situaţii departamentele vor adapta orarul în mod corespunzător.
(3.1) Studenţii care se găsesc în situaţia de a locui cu persoane vulnerabile sau se află în grupă de risc (persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară), ori care au motive întemeiate pentru care preferă desfăşurarea cursurilor şi seminariilor online vor anunţa departamentul (responsabil de program de studii, cadru didactic coordonator de disciplină) până la data de 22.02.2021.
(4) Se menține, la nivel de UAD, grupul operativ pentru prevenirea infectării cu SAR-COV-2 compus din rector, decanii celor două facultăți din cadrul UAD, responsabil măsuri prevenție la nivel de universitate (Dir. General-administrativ Călin Lespuc), responsabil măsuri prevenție la nivel FAP (conf.dr. Septimiu Jugrestan) și responsabil măsuri prevenție la nivel FADD (lect.dr. Laurian Bonea). Secretariatul grupului operativ este realizat de secretar DGA Camelia Oachiș.
(5) Se decontează în continuare costurile aferente efectuării testelor pentru depistarea infectării cu SAR-COV-2 de către angajații UAD care au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv cu COVID 19.