Studenți

Regulamente pentru studenți

Aici poţi găsi regulamentele care te vizează direct în calitate de student. Primele dintre ele sunt foarte importante şi merită citite cel puţin o dată. 

1. Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului UAD 

Este sinteza Legii Educaţiei Naţionale, adaptată pentru studenţii UAD, cu accent pe drepturile şi obligaţiile pe care le ai în timpul studenţiei. Lectură mai mult decât recomandată!  

2. Regulament privind activitatea profesională a studenţilor

În acest regulament îţi sunt clarificate multe dintre procesele care au legătură cu studenţii la nivel de universitate şi îţi răspunde la majoritatea întrebărilor pe care le-ai putea adresa Secretariatului UAD. Lectură mai mult decât recomandată #2 ! 

3. Regulament privind activitatea pe baza Sistemul European de Credite Transferabile

Credite, prezenţe, evaluare cantitativă, promovare a anului şi alte noţiuni care sunt importante, dar care pot fi foarte confuze dacă nu citeşti acest regulament. Te ajută să înţelegi sistemul de evaluare în universităţi şi să scapi, uneori, de cheltuieli în plus din cauza neatenţiei.

4. Regulament examinare şi notare studenţi

Titlul spune tot, însă după parcurgerea acestui document vei realiza că lucrurile nu sunt atât de simple în sistemul universitar şi acordarea notelor / calificativelor. Regulamentul este foarte util şi se corelează cu "Regulamentul de funcţionare a activităţii didactice pe baza ECTS" de la punctul 3. pentru înţelegerea completă a sistemului de notare şi promovare. 

5. Regulament privind repartizarea locurilor de studiu bugetate în funcţie de performanţele studenţilor în procesul didactic în cadrul UAD 

După faptă, şi răsplată! Îţi este explicat pe scurt procesul prin care studenţii ajung la buget sau în regim cu taxa la sfârşitul fiecărui an universitar. 

6. Regulament de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material studenţilor UAD

Acest regulament explică procesul de acordare a burselor de excelenţă, merit, studiu sau ajutor social în UAD. Bursele de performanţă sunt distribuite automat şi nu necesită alte eforturi în afară de a te păstra în topul mediilor înalte. În cazul burselor sociale, procedura este complexă şi este necesară citirea cu atenţie a acestui regulament pentru a avea un dosar eligibil. 

7. Metodologia de alegeri a studenţilor reprezentanţi în forurile decizionale UAD 

Există studenţi care îţi reprezintă drepturile şi interesele în structurile în care se iau decizii care te vizează. Află cum sunt aleşi sau cum poţi să fii unul dintre ei.